Välkommen till Ugglarp - vid havet i HallandVäder

Välkommen till Ugglarp och havet

Ugglarps Camping AB är ett familjeföretag som vuxit och utvecklats sedan starten 1984. Familjen Henriksson tog då över driften av campingplatsen i Ugglarp av kommunen. Stranden och markerna vid Salleberget har sedan 1930-talet varit föremål för camping och badgäster. Den stora utvecklingen från att ha varit en plats med spontan camping till grundandet av det som idag är Ugglarps camping har främst skett från 1990 och framåt.

1990 antogs en ny detaljplan för området som möjliggjorde byggnation av befintlig anläggning. 1994 stod en ny servicebyggnad klar och efterföljande år färdigställdes den nya infarten vid havet med reception, butik och restaurang. Nästa stora steg i utvecklingen var byggandet av det nya campingområdet Lyckan med tillhörande servicebyggnad innehållandes bland annat konferenslokaler och relax. - Varmt välkomna till Ugglarp.

  • Camping i Ugglarp
  • Camping i Ugglarp
  • Camping i Ugglarp
  • Camping i Ugglarp
  • Camping i Ugglarp
  • Camping i Ugglarp

 

 

Om Ugglarp i pressen

Ugglarp - Camping med guldkant
 
Sedan 2005 har tidningen Husvagn & camping betygsatt svenska campingplatser och gett betyg, I en sammanställning av samtliga tester i tidningen 2013 rankades Ugglarp som nr. 8 i Sverige med 82 poäng. I tidningen stod bland annat: "Tio poäng för skötsel (gemensamma anläggningar), En vackert belägen plats. Uppställningsplatserna är jämna och tomterna är rejält tilltagna. Genomtänkt sophantering, Badet är långgrunt"

  • Camping i Ugglarp

 

Ugglarp - en av Sveriges 10 härligaste platser.
 
I nummer 22, 2012 av Hemmets Journal finns en campingspecial där bland annat de 10 härligaste platserna rankas. Vi är glada och stolta över att finnas med på denna lista. Ugglarp beskrivs som:
"Familjär camping intill den halländska kusten, mellan Halmstad och Falkenberg. Nära till både hav och skog."

  • Camping i Ugglarp

 

Ugglarp listat bland Sveriges 12 bästa campingplatser
 
I nummer 6 2011 av tidningen Allt om resor listas Ugglarp som en av Sveriges 12 bästa campingplatser. I artikeln som handlar om camping skrivs följande om Ugglarp:
 
"Långgrund sandstrand söder om Falkenberg där vattnet värms upp snabbt. Hoppborg och många andra aktiviteter under högsäsong och kustnatur med klippor och hedar. Lite mindre och intimare än de större familjecampingarna."

  • Camping i Ugglarp