Välkommen till Ugglarp - vid havet i HallandVäder

Strand & hav

Närheten till havet gör sig alltid påmind här i Ugglarp, oavsett om det är en strålande sommardag, när havet ligger spegelblankt och solen värmer till sent på kvällen. Eller om det är en riktigt ruskig höstdag, när vinden stormar och vågorna piskar upp på land. Havet finns här alltid, det skapar liv, rörelse, ljud, doft och ger harmoni - Det är havet som är den stora anledningen till att Ugglarp är en plats som så många trivs på och besöker om och om igen.

Ugglarps havsbad består av 3 stränder, Södra, Norra och Västra stranden. Samtliga stränder är långgrunda sandstränder som är perfekta för barn och vuxna. Mellan stränderna finns bergknallar som gränsar av och löper ut i havet. I norr gränsar Trossnäsberget av mot Långasand. Mellan västra och södra stranden löper Salleberget ut i havet och mellan västra och norra stranden finns Döingaberget. Både på bergknallarna och i bakre delen av stränderna växer buskar och gräs, i denna växtlighet finns små öppningar, perfekta för en picnic eller lite solande med vindlä en blåsig dag.

I området finns mängder av stigar och vägar som är perfekta för en stärkande promenad eller cykeltur. Oavsett om du vill röra dig längs med havet eller inåt land finns det alltid något att upptäcka. Några av våra smultronställen ger vi er här nedan.